Aktiviteter

Siljansnäs som ligger mitt i Dalarna har en fantastisk natur och närhet till många fiskesjöar och cykelleder.
Siljans Camping ordnar med fisketurer och båtsafari efter egna önskemål.

Varje år på Midsommardagen anordnas i Siljansnäs den klassiska Kyrkbåtsrodden. Kyrkbåtar från hela Siljan tävlar i denna deltävling som har sin bansträckning från Byrviken till Siljansnäs camping.

Varje år på Siljansnäsdagen hålls en av deltävlingarna till världsmästerskapen i Game of logging, det vill säga motorsågstävlingar. Förutom motorsågstävlingen är Siljansnäsdagen en dag med familjeaktiviteter och marknadsstånd från bygdens lokala företag och organisationer.

Siljansnäs är vackert beläget vid den sydvästra sidan av Siljan och vid foten av Björkberget i Leksands kommun. Björkberget är ett bra utflyktsmål. En vacker plats och med en hel del att göra. Fortsätter du upp till Björkbergets topp finns naturum Dalarna med naturstigar och utsiktstorn. Inne i naturum Dalarna finns lärorika och roliga utställningar om Dalarnas djur, natur och kultur. Här kan du lära dig mer om bland annat Dalarnas geologi, skogar, fäbodbruk, ängar och hagar, rovdjur och fjäll.

Siljansnäs Camping har också närhet till flertalet skidbackar, Granberget ca 4 km, Gesunda ca 35 km och Rättvik ca 35 km.