Campingen

Siljansnäs camping ligger vid Byrviken, en vacker vik vid Siljan, 12 km från Leksand mot Sollerön och Gesunda. Vår campingplats i Siljansnäs utanför Leksand i Dalarna har plats för husvagn, husbil och tält med nära till faciliteter som toalett, dusch och köksutrustning. Våra campinggäster har tillgång till varm- och kallvatten samt tvättstuga.

Campingläge nära Leksand

Siljansnäs camping ligger en bit utanför Leksand i Dalarna och har nära till kiosk med spelombud, bensinstation, livsmedelsaffär och turistmål. Vill man ta sig runt utan att åka med eget ekipage går det bra att hyra cykel, vandra eller resa kommunalt med lokala bussar. Buss 272 går mellan Leksand och Siljansnäs. Se tidtabell för buss 272 (PDF) här eller reseplaneraren på dalatrafiks webbplats.

Campingplats priser & öppettider

Priser för campingplats kan ni se här.

Prislista och öppettider camping 2017 (uppdaterad 2017-05-15)

Aktiviteter vid campingen

För dig som vill aktivera dig på vattnet har vi båtuthyrning av roddbåt, kanadensare och två-sitsig trampbåt. På land kan du vandra på vandringsleder runt om Byrviken och Siljansnäs med varierande avstånd, både för den mer erfarne motionären och den som bara vill ha lite vardagsmotion. Är du intresserad av djur i naturen kan bäversafari med båt vara något för dig!

Äta och bo

Det finns tre matställen i Siljansnäs. En pizzeria några hundra meter från campingen, Buffils Annas servering & Siljansnäs Hotell & Spa uppe på Björkberget ca 1 km från campingen.

Barnvänlig badplats och lekplats

Hela campingen angränsar till Byrviken, viken som är en del av Siljan, där vi har en fin och barnvänlig badplats med långgrund sandstrand, brygga och omklädningsrum. Även lekplats med gungor för barnen.

Två grillplatser finns för grillning med galler och ved eller engångsgrill. Även klotgrill finns att låna vid reception ifall ni vill grilla någon annanstans på campingen än vid de angivna grillplatserna.

Husvagn och husbil

På vår camping kan du med husbil eller husvagn övernatta. Det finns campingplats med eluttag och plats utan el. På vår husbil/husvagnscamping finns också tillgång till trådlöst internet (Wi-Fi). Bor du bekvämare i stuga kan du se våra stugor här: Stugor och stuguthyrning.

För dig på väg till Siljan med flygplan går det bra att förankra och övernatta här. Vi har som mest haft 14 flygplansgäster.